Italien

Vandring Dolomiterna Italien

Dolomiterna

Drömmen om att vandra i Dolomiterna slog in och blev en helt fantastisk upplevelse. De spetsiga bergen, vidderna och vädret. 

Florens Italien

Florens

Vi var i Florens i början på september. Och hela stan kändes full av turister. Då ville vi bara gå runt och njuta av folklivet och alla vackra byggnader.

Assisi Italien

Assisi

Ska du bara besöka en kyrka i livet. Åk då till Assisi. Världsarvet Sankt Franciskus basilika är bland det häftigaste vi har upplevt.

Vieste Italien

Vieste

Vi lockades av att åka så långt ut som möjligt på Garganonhalvön. Vi kom till Vieste, en på många sätt både intressant och överraskande upplevelse.

Polignano a Mare Italien

Polignano a mare

Bilden från webbsidan på stan gjorde att Polignano a mare fanns med på vår lista av prioriterade ställen att åka till i Italien.

Alberobello Italien

Alberobello

Världsarvet Alberobello var ett ställe som vi inte ville missa på vår resa Italien runt. De runda trullihusen med sina konformade tak var så fina.

Matera Italien

Matera

Att se och få beskrivet hur människor levde i grottor fram tills de stängdes av den italienska regeringen  är i sanning något utöver det vanliga.

Syrakusa Sicilien Italien

Sicilien

Här kommer vi att lägga alla de blogginlägg vi har gjort på olika städer när vi besökt Sicilien. Vi uppdaterar allt eftersom.

Tropea Italien

Tropea

Den mysiga staden på berget. Den turkosblå färgen på det kristallklara havet. Grottorna man kunde simma in i. Tropea var fantastiskt.

Italienska klacken Leuca Italien

Den italienska klacken

Klacken. Den italienska klacken har länge varit en dröm. I sommarstaden Leuca fick vi se hur den ser ut i verkligheten.

Agricamper Italien

Agricamper Italien

Tänk att få vakna på en vingård hos en familj som producerar vin, olivolja eller andra delika-tesser. Det kan man göra med Agricamper.

Tropea Italien

Tio häftiga Italienska minnen

Att välja ut tio upplevelser som vi gjort under vår åtta veckor långa höstresa till Italien var inte lätt. Men här är vår lista.

Husbil i Italien

Med husbil i Italien

Efter vår höstresa med husbil till Italien har vi fått en del erfarenheter vi nu delar med oss av.

Gallipoli Italien

Gallipoli

Gallipoli, en mysig stad med smala gränder, en känd fiskemarknad och en grym strand mitt i stan.

Otranto Italien

Otranto

Vi hade inte tänkt stanna så länge.
Vi skulle bara titta på ett mosaikgolv. Men besöket i Otranto gav oss ännu en favorit.

Positano Italien

Positano

Positano är en av pärlorna som ingår i världsarvet Amalfiekusten. Vi stannade till några nätter i Sorrento och tog bussen till Positano.

Vieste Italien

Italien tio i topp

Efter vår resa Italien runt hösten 2023 har vi många gånger fått frågan, vad var bäst? Så här kommer vår egen tio i topplista. Håll till godo.