Kroatien

Rovinj Kroatien

Rovinj

Mysiga Rovinj. Vackra Rovinj. Åker vi till Kroatien så får Rovinj ett besök. Vi kan bara inte låta bli. Rovinj är ett av våra favoritresemål.

Krk Kroatien

Krk

Krk är en av Kroatiens största öar med en bro som förbindelse till fastlandet. Krk är också namnet på den mysiga staden, störst på ön. 

Dubrovnik Kroatien

Dubrovnik

Dubrovnik var en belägrad stad under frigörelsekriget. Nu är det en turistmagnet, ett av de hetaste resmålen vid Medelhavet.

Korcula Kroatien

Korcula

Många Kroatien-resenärer stannar i Rovinj eller någon annanstans på Istrien. Andra väljer Krk. Men den som fortsätter hela vägen ner till Korcula får sin belöning.

Ston Kroatien

Ston

Att promenera på muren i Ston i södra Kroatien är, som så mycket annat på Balkan, en speciell upplevelse. Ett helt fantastiskt byggnadsverk. Man blir så imponerad

Primosten Kroatien

Primosten

Ännu en liten pärla i Kroatien är Primosten, som  ligger mitt emellan Sibenik och Trogir. Ganska lik Rovinj på håll, lika charmig men lite mindre i storlek.

Trogir Kroatien

Trogir

Världsarvsstaden Trogir är en riktigt fin liten stad med väldigt smala gränder och mysiga små restauranger. Men räkna med mycket folk i sommartid.

Valun Kroatien

Valun

Valun, den något svårtillgängliga lilla pärlan på ön Cres som vi kallar för vårt paradis. Stället vi alltid vill återvända till och som vi har besökt vid ett flertal tillfällen.