Husbil,  Albanien,  Camping

Camping Sunset, Ksamil

Camping Sunset – perfekt för besök i Saranda och Butrint

Camping Sunset Ksamil Albanien
Från infarten till campingen ner mot havet.

Siktet var inställt på Ksamil Caravan camping. Och som vi först tydde skyltarna när vi svängde till höger alldeles efter att vi hade kommit till Ksamil var det dit vi hade kommit.

Men när vi väl rullade in på campingen stod det Sunset på entréskylten.

Mannen som mötte oss hälsade oss välkomna. Vi ville dock ta en promenad runt campingen innan vi bestämde oss för att det var där vi ville stå. 

För att övertyga oss om att vi hade kommit till rätt plats påpekade vår campingvärd ett par gånger att det var gratis att bada, vilket lät självklart i våra öron.

Camping Sunset
Stranden vid campingen.

Men så är det inte i verkligheten, de flesta stränderna i det lilla turistparadiset är privata där det kostar pengar att bada. Stranden var helt okej, om än inte av samma höga klass som längre in mot de mer centrala delarna av Ksamil. Men det kan bli skvalpigt och strömt när det blåser. Det gäller att vara uppmärksam om flaggor hissas.

Camping Sunset
Infarten till Camping Sunset.

Camping Sunset ligger på några meters höjd över havet, som man ser från många av platserna. Till stranden var det en kort promenad, knappt hundra meter från den plats vi valde. Bredvid oss hade vi ett par tyskar, en schweizare och de första svenskar vi hade stött på under våra dagar på albanska campingplatser.

Inne i servicehuset var det rent och funktionellt, men vi har sett modernare ställen. Och det fanns möjligheter till tömning av både gråvatten och toalett.

Vid entrén finns en restaurang, men då vi tillbringade den mesta tiden inne i Saranda åt vi inte där och kan därför inte uttala oss om utbudet.

Camping Sunset
Camping Sunset är en enkel camping i Ksamil.

När vi var där i början av oktober fanns det få gäster på campingen och därmed även på restaurangen.

Camping Sunset ligger perfekt för den som vill besöka den historiska staden Butrint, en dryg halvmil bort. Men det är också ett utmärkt ställe för den som vill låta husbilen stå och ta buss eller taxi till Saranda en dryg mil norrut.

Men det går också bra att bo där och bara vara i Ksamil. Under sommaren är där turistiskt högtryck och det kan vara svårt att ta sig fram på gator och till stränder. Under lågsäsong finns betydligt färre turister och därmed är det enklare att göra det man vill – även om en del restauranger och hotell stänger när högsäsongen tagit slut.
Camping Sunset
Ner mot stranden.

Camping Sunset är enkel, den skulle kanske kunna kallas ställplats. Men för oss räcker den utmärkt som en plats att ha husbilen på när vi ska se oss omkring och vara där och bada och ha det skönt ett par timmar varje dag.

Priset var 15 euro per natt. Men när vi skulle betala för de tre nätterna sa campingvärden att det räckte med 30 euro (cirka 340 kronor) för våra tre nätter.

Stefan Oktober 2022

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *