Husbil,  Nationalparker,  Sverige

Tiveden

Det gäller att komma tidigt till Tiveden

På självaste Kristi himmelsfärd begav vi oss mot Tiveden. 

Så många gånger som vi har hört namnet utan att fundera på vad det innebär. Det enda vi egentligen tänkt på är väl att det är ligger uppåt Närke nånstans.

Men när vi väl hade parkerat husbilen och valt vandringsled i Tivedens nationalpark – det finns en del att välja på – var vi väldigt nöjda med att vi hade tagit oss till ännu en nationalpark.

Tiveden
Ännu en nationalpark att besöka.

Många hade samma tanke som oss denna dag. Många som ville upptäcka nationalparken. Och vi vet inte hur det hade gått om vi inte hade kommit så tidigt på förmiddagen – eller ska man kalla det morgonen kanske? Klockan var inte mer än strax efter nio när vi skulle parkera och då var det nästan helt fullt på parkeringen. Så fullt att vanliga personbilar hade parkerat på de avsedda husbilsplatserna. Är man husbilsägare med få möjligheter att parkera kan man bli smått frustrerad.

TivedenKrävande vandring utlovade broschyren, av den sort som vi har lärt oss att det finns vid alla entréer. Och ganska krävande blev det, definitivt ingen vandring att rekommendera för den som har en barnvagn framför sig.

Tiveden
Tänk att ett avsågat träd kan bli så här vackert.

Men en fin sex kilometers vandring fick vi. Vi tog Trollkyrkorundan. I broschyren stod det 4,6 kilometer, men när det handlar om valet mellan karta och verklighet litar vi på den satellitstyrda mätningen i våra klockor. Och som vanligt när man är ute och rör sig i naturen var det gott att plocka upp termosen. Två gånger dessutom. Den andra gången med tillhörande muffins som vi bakat i husbilen dagen före.

Tiveden
En stunds vila med fika är aldrig fel.

Om ni inte har varit i Tivedens nationalpark kan vi rekommendera ett besök i en läcker skog med väldigt många träd, buskar och blommor som bjöd på en prakt i mer än 50 nyanser av grönt.

För att inte prata om diverse olika svampar. Inte ätbara, eftersom de växer på träd.

Tiveden
Så vackra färger.

Vi fick en härlig dag i parken och det utlovade regnet försvann tydligen för solen lyste hela dagen lång.

Läs mer här.

27 maj 2022

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *