Husbil,  Nationalparker,  Sverige

Stenshuvud

Vandring i Stenshuvud nationalpark bland orkidéer, backsippor och ramslök

Vi visste att det inte var så lätt att parkera husbilen vid den populära Stenshuvud nationalpark. Vi hade ju varit där förut med vanlig bil och då var det trångt och svårt att hitta parkering. 

Vi åkte därför dit så att vi var där redan vid klockan nio en solig majdag.

Husbilen fick plats på avsedd husbilsparkering där vi var långt ifrån ensamma.

Stenshuvud
Så galet vackert här i Stenshuvud nationalpark.

Eftersom det var vårt andra besök ville vi inte vandra samma slinga som vi gjorde första gången. Då gick vi den vanligaste, fylld med många promenadsugna nationalparksbesökare.

Stenshuvud
Avenbok på våren.

Den drygt två kilometer långa Stenshuvudslingan genom avenbokskogen och förbi ekarna upp på toppen. Där njöt vi av den magnifika utsikten från Stenshuvud.

Den här gången valde vi den drygt tre kilometer långa Kortelslingan åt andra hållet från entrén och fick en fantastisk upplevelse i nationalparken. Vi gick upp på Kortelshuvud med den magiska utsikten. Det var en helt fantastisk vårdag med alldeles speciell blomprakt.

Stenshuvud
Backsippor.

Vi såg orkidén Sankt Pers nyckel och mängder med backsippor. Vandrade i bokskogen och lyssnade på fågelsång som gjorde oss alldeles lyckliga.

Stenshuvud
Korna i hagen brydde sig inte om att vi passerade.

Vi passerade en hage med en massa kor och såg ramslöken blomma fint i lövskogen. När vi ser bilderna från detta besök får vi känslan att nästan uppleva allt ännu en gång.

Läs mer här.

14 maj 2021

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *