Husbil,  Nationalparker,  Sverige

Åsnen

Fåglarna tävlade om vem som sjöng vackrast i Åsnens nationalpark

Årets första nationalpark 2022 blev Åsnen, några mil söder om Växjö.

Vi hade träffat vänner i Gislaved och stannat en natt på en parkering inne i Växjö där det var gratis att stå med vår husbil. Men målet för resan var Åsnens nationalpark, nummer 30 i ordningen bland svenska nationalparker när den invigdes i slutet av maj 2018.

Åsnen
Slingan följde till en del sjön.

Det var inte speciellt många bilar på parkeringen vid huvudentrén och vi hade inga problem att parkera husbilen.

Vi började med att titta på utställningen vid huvudentrén, tog sedan den lila slingan. Vi fick en solig dag och kunde se hur löven försiktigt börjat spricka ut i den gamla bokskogen.

Åsnen

Insåg också att några veckor senare skulle här säkert vara magiskt vackert. Den skira grönskan i en bokskog är ju helt ljuvlig.

Åsnen
Naturen är förunderlig.

Slingan var enkel att vandra på. Här visades tydligt var vi inte fick gå eftersom det på några ställen var fågelskyddsområden. Vi stannade till och fikade vid sjön. Satte oss på en bergsknalle och tyckte att det kändes som en tävling mellan fåglarna i vem som kunde sjunga vackrast.

Åsnen
Så härlig fikapaus bland massor av sjungande fåglar.

Vi satt och njöt i solen och bara lyssnade.

Det är alltid fridsamt att vara i naturen. Men när det finns oro i världen är det ännu mer fantastiskt att trycka på paus och ge sig ut i naturen och bara njuta av det vackra.

Läs mer här.

3 april 2022

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *